Strålande nyheter våren 2022

Nu äntligen har restriktionerna lättnad och vi får sjunga igen: tillsammans och framför publik. I våras framträdde vi vår vårcaprice i Arboga Medborgarhuset som blev efter Valborgsmässofirandet vår upptakt till en nya säsong! Och vilken succé det blev! Inte bara för oss som njöt av båda våra konserter men publiken tackade entusiastiskt med applåder och engagemang under allsång-låter. Såhär skrev Magazin24:

Konserten hade titeln Vår Tid Är NU och var en omväxlande Vårcaprice med kända och mindre kända sånger – vårsånger, visor och kärlekssånger. Den timslånga konserten leddes med bravur av körledaren Birgitta Rosenquist Brorsson. Den tidigare körledaren Åsa Lansfors Lindblom var solist och vid flygeln satt Mikael Dahlquist.

Programmet spände från Vivaldi till Ted Gärdestad, från Py Bäckman till Evert Taube, från Povel Ramel till Prins Gustaf. Gunnar Lindberg, ordförande i Arboga manskör, skötte mellansnacket och välkomnade fler att komma med i kören. – Enda kravet är att du är man, påpekade han. I en del sånger välkomnades publiken att sjunga med, och texterna fanns i programmet. Publiken sjöng högst och med största engagemang i första versen av Nu grönskar det: ”Nu grönskar det i dalens famn / nu dofter äng och lid. / Kom med, kom med på vandringstid / i vårens glada tid./ Var dag är som en gyllne skål / till bredden fylld med vin. / Så drick min vän, drick sol och doft / ty dagen den är din.”

Berikade och vårglada lämnade publiken den underhållande körkonserten med Arboga Manskör, mellan hägg och syren.

– Karl Beijbom

Till artikeln på magazin24.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.