Stor körkonsert i Heliga Trefaldighets kyrka

Höstterminens upptakt blir ett samarbete vi har sett fram emot länge: Snart så får vi välkomna Pargas Manskör från Åbo, Finland, till Arboga. Vi övar tillsammans och bjuder sen på en storslagen körkonsert i Heliga Trefaldighets kyrka – det vill du inte missa!
 

Passa på och njut av två manskörer inom en konsert. Fri entré.

Lördagen 7 oktober
kl. 17:00
Heliga Trefaldighetskyrka

Körfoto av Pargas Manskör visar medlemmar och körledaren

Mer eller mindre regelbunden möter vi andra körer för ett givande musikaliskt och kulturellt utbyte. Det får ni nu njuta av – inom en konsert med dubbla manskörer när Pargas Manskör kommer på besök!

Pargas Manskör kommer från Åbo, Finland – en ort liiite större än Arboga med ca 250.000 invånare (Åbo stadsregion har till och med 300.000 invånare). Åbo är enligt lattabladet.fi Finlands äldsta stad och länge maktens centrum i Finland. Så börjades att bygga kyrkan i slutet av 1200-talet och medan Finland var en del av Sverige var Åbo den viktigaste staden i den östra delen av riket.

Åbo var även huvudstad i Storfurstendömet Finland mellan 1809 och 1812. Åbo betyder bosättning vid å. Så man kan nog lugnt säga att det finns vissa likheter (förutom antal invånare förstås) med Arboga och vår historia.

Nu får du lyssna på likheter och skillnader mellan två manskörer. Varmt välkommen till konsert i Heliga Trefaldighets kyrka lördagen den 7 oktober kl. 17:00!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.